"İmkansız ancak ahmakların sözlüğünde yer alan bir kelimelidir."

Napolyon

Kentsel Dönüşüm ve Hukuk Platformu - 08/12/2014 12:00 - KENTSEL DÖNÜŞÜM İMAR RANTI VERGİSİNDEN MUAF OLSUN

Son günlerde kamuoyunda rant vergisi tartışılıyor. Başbakan Davutoğlu ile Çevre ve Şehircilik Bakanı Güllüce'nin imar rantı konusundaki açıklamalarına, Ali Babacan'ın imar rantı vergisinin getirileceği beyanı son noktayı koydu. Yeni kanun değişikliği ile imar rantı vergisi yolda. Kentsel Dönüşüm ve Hukuk Platformu bu konu ile ilgili bir açıklama yaptı. Kentsel Dönüşüm ve Hukuk Platformu Başkanı Prof. Dr. Gürsel Öngören, "İmar rantı vergisini destekliyoruz. Devletin ve belediyelerin kararı ile mülk sahiplerine piyango gibi bir inşaat hakkı veriliyorsa tabii ki bu olanağı veren kamunun bundan pay alması gereklidir. Ancak kentsel dönüşümü teşvik etmek için riskli yapıları ve riskli alanları rant vergisinden muaf tutmak gerekir" dedi.

Kentsel Dönüşüm ve Hukuk Platformu - 28/05/2014 13:50 - Kentsel Dönüşüm ve Hukuk Platformu'ndan Acil Öneriler

Kentsel dönüşüm uygulamalarındaki sorunları gündeme getirmek ve çözüm önerileri geliştirmek adına İstanbul'da oluşturulan Kentsel Dönüşüm ve Hukuk Platformu, bir basın toplantısı düzenleyerek riskli alanlardaki tıkanmayı aşmak için ?acele kamulaştırma" ve ?ada ile proje ölçeğinde maliklerin 2/3 çoğunlukla karar alma" kuralının getirilmesi önerisini paylaştılar. İstanbul Levent'deki Sapphire Seyir Terası'nda 28 Mayıs Çarşamba günü gerçekleşen basın toplantısına Kentsel Dönüşüm ve Hukuk Platformu Başkanı Prof. Dr. Gürsel Öngören, Başkan Yardımcısı Prof. Dr. N. İlker Çolak ve Genel Sekreter Avukat Boray Köknel katıldı.

Kentsel Dönüşüm ve Hukuk Platformu - 02/03/2014 10:00 - Anayasa Mahkemesi kentsel dönüşüm mağduru vatandaşı rahatlattı

Kentsel Dönüşüm ve Hukuk Platformu Başkanı Prof. Dr. Gürsel Öngören, Anayasa Mahkemesinin Kentsel Dönüşüm Yasası olarak bilinen 6306 sayılı 'Afet Riski Altındaki Alanların Dönüştürülmesi' hakkında kanunun bazı maddelerini iptal etmesini yorumladı. Anayasa Mahkemesinin kararları Fikirtepe'deki kentsel dönüşümde uygulanan hukuksuzlukları, idare mahkemelerinin acilen durdurmasını sağlayabilecek. Danıştayda açılan davalarda "yürütmenin durdurulması kararı" alınarak hukuksuzluk ve hak kayıplarını davanın başında durdurmak mümkün olabilecek.

Kentsel Dönüşüm ve Hukuk Platformu - 02/01/2014 09:35 - Daha İyi Kentsel Dönüşüm İçin 8 Öneri

Kentsel Dönüşüm ve Hukuk Platformu Başkanı Prof. Dr. Gürsel Öngören; kentsel dönüşümün 2013 yılı uygulanmasını olumlu ve verimli bulmakla beraber, yasal düzenlemelerde bazı değişiklikler yapılması gerektiğini söyledi.