"Hakkınızda konuşulmasından daha kötü bir şey varsa o da hakkınızda konuşulmamasıdır."

Oscar Wilde

Teksüt - Teksüt Basın Bülteni / Teksüt Krem Peynir’e Üstün Lezzet Ödülü

09-07-2019 07:30:01

Basın Bülteni Temmuz 2019 Teksüt Krem Peynir’e Avrupalı şeflerden ‘Superior Taste Award’ Teksüt Krem Peynir’e Üstün Lezzet Ödülü Avrupa’nın önde gelen şef ve gurmeleri bünyesinde buluşturan Uluslararası Tat Enstitüsü, gerçekleştirdiği ‘2019 Tat Değerlendirmesi’ sonucunda Teksüt Krem Peynir’i Üstün Lezzet Ödülü’ne layık gördü.Teksüt Krem Peynir, ‘göze çarpan tat’ olarak değerlendirildi...

Basın Bülteni

Temmuz 2019

Teksüt Krem Peynir’e Avrupalı şeflerden ‘Superior Taste Award’

Teksüt Krem Peynir’e

Üstün Lezzet Ödülü

Uluslararası Tat Enstitüsü (International Taste Institute - eski adıyla ITQI) her yıl dünya çapında tüketicilere sunulan gıda ve içecek ürünlerinin tat performansını değerlendiriyor. Enstitü, ‘2019 Tat Değerlendirmesi ve Sertifikasyonu’ sonuçlarını paylaştı.

Türkiye’nin en çok tercih edilen krem peynirlerinden olan Teksüt Krem Peynir, değerlendirme sonucunda ‘Superior Taste Award’a yani Üstün Lezzet Ödülü’ne layık görüldü.

Usta damaklar değerlendirdi

Teksüt’ün uzmanlık alanlarından biri olan krem peynir; tadı, nefaseti ve kıvamıyla ayrışırken, üstün lezzeti artık Avrupalı usta damaklar tarafından da tescil edilmiş oldu. Teksüt Krem Peynir, ‘göze çarpan tat’ olarak nitelendirildi.

Değerlendirme, Belçika merkezli Uluslararası Tat Enstitüsü’nce Brüksel’de düzenlenen etkinlikte gerçekleştirildi. Tat etkinliğine Avrupa’daki 20 ülkeden, aralarında Michelin ödüllü aşçıların da yer aldığı 200 şef ve sömeliye katılarak, binlerce ürünü test etti.

Dünyanın dört bir yanındaki gıda ve içecek üreticileri tarafından gönderilen ürünler, kör tadım yöntemi ile test edildi ve duyusal analiz puanlarına göre sertifikalandırıldı. Yüksek duyusal analiz puanına sahip ürünler ise ‘Superior Taste Award’a hak kazandı.

Sadece taze peynirden yapılır

Türkiye’nin en büyük süt ve süt ürünleri kuruluşlarından biri olan Teksüt, krem peyniri sadece ve sadece taze peynirden hazırlıyor. Teksüt Krem Peynir, yüksek protein ve kalsiyum oranına sahip. Ekmek üzerine kolaylıkla sürülebilen krem peynir, besleyici niteliğiyle sabah alınması gereken vitamin miktarının önemli bir bölümünü karşılıyor ve güne enerjili bir başlangıca yardımcı oluyor.

Sadece sabah değil gün boyunca güzel

Ödül nedeniyle Brüksel’de düzenlenen törene katılan Teksüt Yönetim Kurulu Üyesi Arda Aksaray, “Özgün lezzeti ve kıvamıyla Teksüt Krem Peynir, gurur duyduğumuz ve çok tercih edilen ürünlerimizin başında geliyor. Krem peynirimiz sadece sabah kahvaltıları değil, akşam açlıklarında, ya da işyerindeki atıştırma aralıklarında 7’den 77’ye hem hızlı hem de en sağlıklı alternatif olarak öne çıkıyor. Bu çerçevede Uluslararası Tat Enstitüsü’nün ürünümüzü beğenerek ödüllendirmesinden büyük mutluluk duyuyor ve kendilerine teşekkür ediyoruz” açıklamasını yaptı.

Bilgi için:

Denove Halkla İlişkiler ve Danışmanlık / 0216 550 88 74