"Bilgi en demokrat güçtür."

Alvin Toffler

Haberler

  • Genç Türk girişimciler dünyaya Berlin’den açılıyor

    05/10/2016

    BIC_Berlin

    Türk girişimcilerin projelerini global pazara taşıyabilmeleri için Rainmaking Loft ile işbirliği yapan BIC Angels’ın çalışmaları Almanya’da büyük ilgi gördü. Türkiye ile Berlin girişimcilik ekosistemi arasında başlayan işbirliğinden ilk faydalananlar ise iki erken seviye Türk girişimi olan Influanza ve LocalGuddy oldu.

    Dünyaya açılma hedefi taşıyan Influanza ve LocalGuddy Avrupa’nın en gelişmiş girişimci ekosistemi olan Berlin’de global rekabeti yaşayarak yeni iş fırsatları yakaladı. Berlin’de kullanıcı sayılarını iki katına çıkaran genç girişimciler yaptıkları sunumlarla melek yatırımcıların ilgisini de çekmeyi başardı.

    BIC Angels’ın erken seviye hızlandırma programı BIC101’in Almanya’daki ilk ...

    Devamını oku
  • ESET – TEB Kurumsal Bilgi Güvenliği Toplantıları 2015 Dönemi Başarıyla Tamamlandı

    15/01/2016

    ESET-TEB_Kurumsal-Bilgi-Guvenligi-Toplantilari-2015-Logo

    ESET ve Türk Ekonomi Bankası, finansal işlemlerin artan oranda internet ve mobile kaymasıyla beraber dijital dünyaki avantajlara ve korunma yöntemlerine dikkat çekmek için yurt çapında Kurumsal Bilgi Güvenliği Toplantıları düzenledi. 2015 yılı boyunca toplam 10 ilde gerçekleştirilerek başarıyla tamamlanan toplantılarda yapılan anket çalışması, kurumsal kullanıcıların dijital güvenliğe ilişkin yaklaşımlarını ortaya koydu.

    Dünyanın en büyük antivirüs yazılım kuruluşlarından ESET ve ‘teknolojiyi hizmete dönüştüren öncü banka‘ Türk Ekonomi Bankası, sosyal sorumluluk çalışmaları kapsamında 2015 yılı başından bu yana ESET-TEB Kurumsal Bilgi Güvenliği Toplantıları’nı İzmir, Antalya, Gaziantep, Samsun, Konya, Bursa, Denizli, ...

    Devamını oku
  • Hay Group Türkiye’den asgari ücret araştırması

    15/12/2015

    HayGroup_Asgari-Ucret-Arastirmasi

    Global insan kaynakları yönetim danışmanlığı şirketi Hay Group Türkiye tarafından yapılan ve Türkiye’deki 517 şirketin katıldığı Olası Asgari Ücret Değişiminin Etkileri konulu araştırmada, kurumlara asgari ücret artışı sonrasında ne yapmayı planladıkları soruldu.

    Hay Group Türkiye araştırmasında, şirketlerin planladıkları bütçe artış revizeleri ve asgari ücretin artması durumunda mevcut ücret politikalarını nasıl değiştirecekleri ile ilgili soruların yanıtlarını verdi.

    Hay Group Türkiye araştırmasına göre asgari ücretin bin 300 TL’ye çıkarıldıktan sonra şirketlerin çalışanlarına yüzde 11,7 oranında maaş artışı yapması öngörülüyor.

    Türklerin yarısı hazır, yabancılar bekliyor

    Araştırmaya katılan şirketlerin yüzde 34’ü olası asgari ...

    Devamını oku
  • Başarının anahtarı cesaret ve deneyim

    10/11/2015

    BIC-Angel-Inv_Arastirma2015

    BIC Angel Investments, Türkiye’deki girişimcileri daha iyi anlamak amacıyla online bir araştırma gerçekleştirdi. Araştırmanın sonuçlarına göre girişimcilerin yüzde 88 erkeklerden oluşuyor. 25-35 yaş arası en fazla girişimcinin yer aldığı yaş aralığı olurken girişimcilerin üçte biri 30bin ve üzeri ciro rakamına ulaşıyor. Girişimciler belli bir iş deneyimi edindikten sonra girişimciliği tercih ediyorlar.

    Girişimcilik Türkiye’de hem kamu kurumları ve sivil toplum örgütlerinin hem de özel sektörün odak noktasına yerleşti. 2013 yılından bugüne üniversitelerle ve sivil toplum kuruluşlarıyla yakın ilişkiler geliştirerek 1000’in üzerinde projeyi değerlendiren ve üç yıllık süre içinde ...

    Devamını oku
  • Altın Meyveler yeni ambalajlarında

    14/07/2014

    Papagan_Altin_Meyveler

    Kuruyemiş sektöründeki yeniliklerin adresi Papağan Kuruyemiş, sağlığımız için altın değerindeki ürünlerden oluşan Altın Meyveler serisinin paketlerini hem daha kullanışlı hale getirdi hem de daha keyifli bir görsellik kazandırdı. Sürekli tazelik için zipli şekilde sunulan paketlerin ön yüzüne tüketicilerin doğru bilgilendirilmesi amacıyla belirgin şekilde tüm ürünlerin besin değerleri yerleştirildi.

    Papağan Kuruyemiş’in ilk kez 2011 yılında piyasaya sunduğu “Altın Meyveler” serisi, günümüzde “sağlıklı atıştırmalık” yaklaşımının en doğru adresi haline geldi. Tamamen doğal yöntemlerle hazırlanan, herhangi katkı maddesi içermeyen kuru meyveler ve çiğ ürünlerin yer aldığı bu seri; doğru, dengeli ve sağlıklı beslenmeye ...

    Devamını oku