"Önemli olan doğru cevabı almak değil doğru soruyu sormaktır."

Anonim

Haberler

  • Güneş gözlüğü alırken, bu 7 özelliğe dikkat edin

    14/07/2020

    1591793749_TOD_Gunes_Gozlugu

    Güneş gözlükleri niçin önemli ve doğru koruma için nasıl gözlükler tercih edilmeli?

    Güneş ışınlarının göz hastalıklarına zemin hazırlayabileceğine dikkat çeken Türk Oftalmoloji Derneği (TOD), güneş gözlüklerinin yaz aylarında gözlere yönelik önemli bir korunma önlemi olduğunu bildirdi. Güneş gözlüğü alırken dikkat edilmesi gereken 7 özellik sıralayan TOD, “Yüzde 100 UV koruyucu olmasına özen gösterin, büyük camlar tercih edin” tavsiyesinde bulundu.

    Türk göz doktorlarını temsil eden Türk Oftalmoloji Derneği’nden Optik Refraksiyon Birim Başkanı Prof. Dr. Mustafa Kemal Arıcı, yaz aylarında güneş ışınlarının, daha fazla ve dik olarak ulaştığı için güneş ...

    Devamını oku
  • Siber saldırılara karşı savunma hattınızı oluşturun

    28/10/2018

    1543397226_ESET_Turkiye_Yonetim_Kadrosu_2

    ESET, 2019 Bireysel ve Kurumsal Güvenlik Yazılımlarını piyasaya sundu

    Paramızı ve bilgilerimizi hedef alan zararlı yazılım sayısı sadece son üç yılda 400 milyondan 800 milyon adete yükseldi. 2019 sonunda ise 1 milyara ulaşması bekleniyor. Türkiye’nin lider antivirüs markası ESET, bu zararlılara karşı koyacak 2019 sürüm yeni bireysel ve kurumsal ürünlerini piyasaya sundu. ESET, yeni ürünleriyle tüm siber saldırıları engellemeye yönelik en güçlü siber savunma hattını oluşturuyor. Üstelik yeni güvenlik raporuyla da kullanıcılarını nasıl koruduğunu gösteriyor.

    Dijital sistemleri hedef alan virüs, truva atı, solucan, rootkit, botnet, oltalama ...

    Devamını oku
  • Teksüt, AB kapısını açtı

    14/02/2017

    Teksut_Fabrika_ihracat_1a

    Türkiye’nin en büyük süt ve süt ürünleri kuruluşlarından Teksüt, Türkiye’den Avrupa Birliği üyesi ülkelere ihracat yapma onayı aldı.

    Teksüt bu onayı, Avrupa Birliği normlarına uygun olarak Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı’nca yürütülen uzun ve yoğun denetimler sonrasında almaya hak kazandı. Bakanlık, resmi tanımıyla “Avrupa Birliği Ülkelerine İhracat Amaçlı Onaylanacak Süt İşletmelerinin Kontrol Prosedürü” uyarınca, Teksüt için ihracat iznini bu yılın Ocak ayında onayladı.

    Teksüt, böylece 2017 başında Uzakdoğu’da Tayvan’a ürün göndererek hızlandırdığı ihracat hamlesine, Avrupa Birliği ülkelerini de ekleyebilecek konuma geldi.

    Teksüt A.Ş. Yönetim Kurulu ...

    Devamını oku
  • Star Wars: Force Arena Türk oyuncularla buluştu

    04/02/2017

    StarWars_ForceArena

    Netmarble, yayınlandığı ilk günden bu yana Türkiye’de ve dünyada büyük ilgi gören mobil oyunu Star Wars™: Force Arena oyununu ilk kez Gaming İstanbul’da Türk oyuncularla buluşturdu.

    Netmarble EMEA CEO’su Barış Özistek, İstanbul Kongre Merkezi’nde düzenlenen Gaming İstanbul Fuarı’nda dünyadaki ve Türkiye’deki oyun sektörü ile ilgili açıklamalarda bulundu. Özistek, Türkiye’deki oyun pazarının yaklaşık 600 milyon dolarlık bir seviyeye geldiğini ve oyuncu sayısının ise 30 milyon kişiye ulaştığına dikkat çekti.

    Türkiye’de 30 milyon oyuncu var

    Netmarble EMEA CEO’su Barış Özistek fuarda yaptığı basın toplantısında dünya oyun pazarının 110 milyar dolar olduğunu, ...

    Devamını oku
  • Aracınız sizden fidye isterse…

    10/01/2017

    ESET-2017-Ongoruleri

    Yıl 2017: Siber Suç 4.0 geliyor

    Önümüzdeki üç yıl içinde 50 milyar cihazın internete ve birbirine bağlantılı hale gelmesi bekleniyor. Global antivirüs yazılım kuruluşu ESET, bu gelişmeler ışığında, 2017’de bizi bekleyen dijital suç eğilimlerine ilişkin raporunu yayınladı.

    Rapor yeni bir suç döneminin başlamasına dikkat çekiyor. Siber Suç 4.0 olarak tanımlanabilecek bu yeni dönemde internet bağlantılı akıllı cihazlar, siber suç nesnesi olmaya başlayacak. Otomobil, buzdolabı, televizyon gibi akıllanan cihazlar, siber suçlular tarafından fidye istemek amacıyla kullanılacak.

    Soğuk bir sabah telefonunuzdaki uygulama ile kapınızın önünde duran internet ...

    Devamını oku