"İnsana hiçbir şey öğretemezsiniz ancak o şeyi kendi içinde bulmasına yardımcı olabilirsiniz."

Galileo Galilei

Blog

  • Halkla ilişkilerin geleceği – PRCA 2013

    04/10/2013

    Önder Kiremitçi

    Merkezi İngiltere’nin başkenti Londra’da bulunan ve 1969 yılında kurulan PRCA – Public Relations Consultants Association diye bir kurum var.

    Türkçesi, Halkla ilişkiler Danışmanları Derneği.

    PRCA, 20 Eylül 2013 tarihinde bir ulusal konferans düzenledi Londra’da, konusu ise PR’ın Geleceği ( The Future of PR).

    Meraklısına konferanstaki önemli sunumlar www.prca.org.uk/nationalconference burada.

    İletişim danışmanları ve halka ilişkiler yöneticileri için en önemli yayın olan PR Week dergisi ise konferans boyunca bol bol haberler yayınladı.

    PR Week, araştırmacı gazetecilik örneği gösterdi, sadece konferansta konuşulanları haber yapmadı, özel haberlere de imza attı.

    Konferansa katılan ...

    Devamını oku
  • TR.Web 2.0 Görünümlü 1.0

    10/09/2013

    Serhat Özkütükçü

    Türkiye’ye özgü sosyal medya tabanlı pazarlama iletişimi

    Türkiye’de raflarda duran yabancı kitaplara bakarsak, tüketicinin kral olması gereken bir pazarlama evreni içerisindeyiz. Özellikle yabancı yayınlar, bu yayınların Türkçe çevirileri, pazarlama alanında yazanların ya da fikir emekçilerinin yazdığı kitaplar, makaleler de bunu doğrular nitelikte.

    Ben Türkiye’de müşterinin kral olduğuna inanmıyorum. Yazılanlar ve çizilenlerin iyi niyetten öteye geçmediğini düşünüyorum. İtirazım müşterinin kral olup olmaması gereğinden ziyade, müşteriye krallığın verilip verilmediği ile ilgili. Türkiye’deki pazarlama dünyasında krallığı bırakın demokrasiden bile söz edilemez ne yazık ki. Daha da ileri gitmek gerekirse Türkiye’de zihinsel devrime ayak uyduran ...

    Devamını oku
  • 3. Nesil İletişimciler’de değişim dalgası

    01/09/2013

    Önder Kiremitçi

    Taksim Gezi Parkı’ndan ülkeye yayılan “aynada kendine bakıp çeki düzen verme” durumu bireylerden sonra kurumlara ve sektörlere yayılıyor. Herkes hem kişisel hem de kurumsal anlamda Gezi Parkı ruhunun tam olarak neyi ifade ettiğini anlamaya çalışıyor.

    Bu anlama çabası tamamen ortaya çıkan sosyal dalganın içerisinde, bu ruhun şekillendirdiği dünya zemininde ayakları daha yere basan ve değişime entegre olma güdüsünden kaynaklanıyor.

    İletişim dernekleri

    Türkiye’de halkla ilişkiler ve iletişim danışmanlığı alanlarında akıl çürüten emekçiler, fikirlerinin Türkiye Halkla İlişkiler Derneği (TÜHİD) ve İletişim Danışmanları Derneği (İDA) çatısı altında temsil edilmediğini düşünüyor. Artık sorunların eski dünyanın ...

    Devamını oku